fredag 25 oktober 2013

Frankrike stannar i Italien

Här kommer ett receptet på en pastarätt som jag la ut på Instagram.

Börja med att göra grönsaksfonden, ta dom grönsakerna ni har hemma! Jag tog lök, vitlök, morot och fänkål. Fräs på dom ordentligt i en kastrull med smör! när allt fått lite färg deglasera med lite vitvinsvinäger! täck sedan med vatten och låt reducera ner. Smak av och behövs mer smak fyll på med vatten och sedan låt det reducera mera.

Skär champinjonerna i valfri form, hacka upp vitlök (ca tre klyftor).  Hätta upp en panna med högkant. I med rikligt med smör och när smöret tystnat så i med champinjonerna. När allt fått färg så kan man deglasera upp det med lite vinäger. Nästa steg är i med grönsaksfonden som borde vara okej nu! Sen är det bara i med grädde, vitlök. Smak sedan av allt med Fransksenap, dragon, svartpeppar, salt och vinäger! Det är nu allt som kallas matlagning börjar! SMAKA AV, SMAKA AV OCH SMAKA AV.

Koka pastan perfekt och blanda allt tillsammans och servera med färskriven parmesan

Smaklig måltid.

Inga kommentarer: